Változtak a magánfőzés szabályai
2015. január 1-ei hatállyal a magánfőzés szabályai jelentősen megváltoztak, melynek következtében a jogalkotó a magánfőzésre vonatkozó adóbevallással, az átalányadó befizetésével, továbbá a magánfőző által birtokolt desztillálóberendezéssel kapcsolatos eljárást az önkormányzati adóhatósághoz telepítette.
Magánfőzésnek minősül a párlatnak a magánfőző lakóhelyén vagy gyümölcsöse helyén használható, legfeljebb 100 liter űrtartalmú, párlat-előállítás céljára kialakított desztillálóberendezésen a magánfőző által végzett előállítása évente legfeljebb 50 liter (50 liter 86 térfogat-százalékos /43 hektoliter-fok,/ azaz 86 liter 50 térfogat-százalékos) mennyiségig.
A magánfőzésre és a bejelentési kötelezettség teljesítésére vonatkozó részletes szabályok
, és a bejelentés formanyomtatványok elérhetők a Tájékoztatók, hirdetmények ablakban.
2015.01.15. (forrás: NAV HT)
Copyright - Szuhakálló Önkormányzata - Készítette: Humán Kft. – normál nézet