Hírek - Önkormányzati hírek

Rendkívüli támogatásokról döntött a képviselő-testület

Szuhakálló Község Önkormányzata Képviselő-testülete, 2024. április 25-i ülésén a helyi szociális ellátórendszer átalakításával a lakosság széles körét érintő támogatások, 2024. május 20-ig történő folyósításáról döntött.

A Képviselő-testület a 2024. évi jelentős összegű helyi adó bevételeire (telekadó) tekintettel döntött a támogatási rendszer áétalakításáról, ezzel is javítva a településen helyben lakók életkörülményeit és biztosítva, hogy közvetlenül is részesülhessenek az önkormányzat adóbevételéből.

Valamennyi arra jogosult, kiskorú (0-18 év) gyermeket nevelő család gyermekenként 10.000 Ft támogatásban részesül, gyermeknevelési hozzájárulásként.

Valamennyi arra jogosult, nagykorú 25 év alatti életkorú, nappali tagozaton az első végzettség megszerzésére irányuló tanulmányokat folytató középiskolás és felsőoktatásban résztvevő 10.000 Ft támogatásban részesül, , tanulást segítő támogatásként.

Valamennyi 2024. december 31-ig 65. életévét betöltő, vagy idősebb korú lakos 10.000 Ft támogatásban részesül, időskorúak támogatásaként.

A GYERMEKNEVELÉSI HOZZÁJÁRULÁSRA ÉS A TANULÁST SEGÍTŐ TÁMOGATÁSRA KÉRELMET KELL BENYÚJTANI, 2024. MÁJUS 6-IG!

Az időskorúak támogatása az elmúlt évek rendje szerint, lakcímen kerül kifizetésre a jogosultaknak. Ugyanígy kerül folyósításra a gyermeknevelési hozzájárulás és a tanulást segítő támogatás is.

A kérelem-nyomtatványok beszerezhetők a Hivatalban vagy letölthetők az önkormányzat honlapjáról, a fenti linkekre kattintva. A támogatási formák részletes feltételeiről a Hivatalban lehet tájékozódni.

A támogatások folyósítására további 2 alkalommal kerülhet sor 2024-ben, a Képviselő-testület erre irányuló döntése esetén.

Dávid István
polgármester


(A fotó illusztráció)

2024.04.25. (forrás: HT)