Önkormányzat hírei

NFK földárverési hirdetmény közzététele
(2023.05.26.)
A Magyar Állam tulajdonába és a Nemzeti Földügyi Központ tulajdonosi joggyakorlásába tartozó földrészletek nyilvános árverés útján történő értékesítésére kerül sor.

Megszűnhet a felső tagozatos oktatás a Gárdonyiban
(2023.05.09.)
A Kazincbarcikai Tankerületi Központ a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagiskolája átszervezésére tett javaslatokat.

Tájékoztató a jegyzői hatáskörbe tartozó meglévő házi fúrt és ásott kutakkal kapcsolatos teendőkről
(2023.04.17.)
A jegyzői hatáskörbe tartozó meglévő házi kutak legalizálásával kapcsolatban tájékoztatom a lakosságot, az érintett kúttulajdonosokat, hogy saját döntésük alapján, egyelőre nincs teendőjük hatóságom felé.

Legeltetési tilalom és ebzárlat
(2023.04.03.)
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el a rókák és más ragadozók veszettség elleni immunizálása miatt.

Az Országos Mentőszolgálat közleménye az ügyeleti ellátásról
(2023.03.08.)
Az ügyeleti alapellátást 2023. április 1-jétől Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is az Országos Mentőszolgálat látja el.

További önkormányzati hírek

Intézmények hírei

Véget ért a 2017/2018. tanév
Gárdonyi Géza Tagiskola (2018.06.25.)
Június közepe hagyományosan az iskolai tanévzárás időszaka. A hónap második hetében az esmények mind-mind a nyári szünet beköszöntét jelzik, az ország valamennyi iskolájában.

További intézményi hírek

Önkormányzat

Szuhakálló község a rendszerváltást követő - 1990. őszén megtartott - első önkormányzati választások óta, törvény felhatalmazása alapján, a választópolgárok helyi közössége által gyakorolt választójog eredményeképpen – a helyi önkormányzás útján – önállóan és demokratikusan intézi a helyi érdekű közügyeket.

A községi önkormányzat – a hatályos törvényi szabályozások keretei között – gondoskodik a törvény által kötelezően előírt önkormányzati feladat- és hatáskörök és az önként vállalt helyi közügyek megoldásának ellátásáról.

Az önkormányzat feladatainak ellátáshoz alakította ki és működteti intézményrendszerét.

Szobrok, emlékművek

Millenniumi emlékmű
Szuhakálló, 3731 Szuhakálló Kossuth u.7.

anyaga: mészkő
készült: 2000
(alkotó: Varga Éva szobrászművész)

Hírlevelek

Önkormányzati gazdálkodás