Hírek - Önkormányzati hírek

Széleskörű lakossági támogatás az év végére

Az önkormányzat képviselő-testülete, a rendelkezésére álló források felhasználásával a lakosság jelentős rétegét érintő támogatások biztosításáról döntött, melyek folyósítására december hónapban kerül sor.

A december 31. napjáig 65. életévüket betöltő lakosok időskorúak támogatásában részesülnek, melynek összege 15.000 Ft/fő, jogosultanként.

Az időskorúak mellett, valamennyi gyermeket nevelő, illetve köz- és felsőoktatási tanulmányokat folytató gyermeket nevelő háztartás, fiatal felnőtt 10.000 Ft/fő támogatásban részesül.

Akik 2023. szeptemberében beiskolázási támogatásban részesültek az önkormányzattól, az ellátás második alkalommal történő folyósításként részesülnek a fenti összegben. Nekik újabb kérelmet benyújtani nem kell!

Akik a szeptemberi beiskolázási támogatást nem igényelték, azoknak a fenti összegű támogatásra viszont kérelmet kell benyújtani, 2023. december 11-ig, mellékleteivel.

A fenti összegű támogatásra jogosulttá válhat, valamennyi olyan kiskorú gyermeket bevelő háztartás is, melyben élő gyermekek iskolai tanulmányaikat még nem kezdték meg (jellemzően 0-6 év).
A szülőknek, törvényes képviselőknek a támogatásra azonban kérelmet kell benyújtani, 2023. december 11-ig!

A kérelem-nyomtatványok beszerezhetők a Hivatalban vagy letölthetők az önkormányzat honlapjáról.

A támogatások lakcímre történő folyósítására, 2023. december 20-ig kerül sor.

2023.11.28. (forrás: HT)